logo

Nacházíte se na hlavní stránce. Najdete zde aktuality, galerie a další důležité informace o Základní umělecké škole Otrokovice.


Pokud si přejete dozvědět se více o jednotlivých studijních oborech, pokračujte prosím stiskem tlačítka příslušné sekce.

Zušáček

Průřez výukou výtvarného oboru

Poskytovatel finanční dotace

Šablony ZUŠ Otrokovice

Charakteristika školy

Základní umělecká škola Otrokovice poskytuje základy uměleckého vzdělávání všem zájemcům od 5-ti let až do dospělého věku. Talent je při studiu nespornou výhodou, ovšem výuka probíhá s ohledem na individuální dispozice žáků.
Přestože naše škola, kterou zřizuje  Zlínský kraj, patří k těm menším, nabízíme plnohodnotné vzdělávání ve všech čtyřech oborech – hudebním, výtvarném, tanečním a literárně-dramatickém .

Obor hudební a literárně-dramatický

Obor hudební a literárně-dramatický se nachází v hlavní budově (ul. Školní 806), v klidném prostředí městské části Baťov v těsné blízkosti Základní školy Mánesova a Gymnázia. Budova školy je jednopatrová, obklopená zelení a hezky koresponduje s okolní baťovskou zástavbou. Je dobře dostupná svým bezbariérovým přístupem, s možností bezplatného parkování.

Obor taneční a výtvarný

Taneční a výtvarný obor sídlí v Základní škole TGM (ul. J.Žižky 1355, Otrokovice – střed). Objekt je situován ve čtvrti Otrokovice – Kvítkovice, nedaleko centra města. Díky tomu nabízí dobrou dostupnost z hlediska využití městské hromadné dopravy, a to jak pro žáky a jejich rodiče, tak zaměstnance. Budova školy je nově zrekonstruována a nabízí též bezbariérový přístup.

Další místa našeho uměleckého vzdělávání

ZŠ Kvasice, Husova 642
hudební a výtvarný obor

KIS Tlumačov, nám.Komenského 170
hudební obor

Základní umělecká škola Otrokovice se celoročně prezentuje na veřejnosti prostřednictvím koncertů, vernisáží, divadelních představení a tanečních vystoupení.

Pokud Vás zajímají informace o jednotlivých akcích, sledujte prosím úřední desku, nebo navštivte podstránku příslušného oboru zaměření.

Dělení studia

  • přípravné studium
  • základní studium I. stupně
  • základní studium II.stupně

Zájmové soubory

  • dětský pěvecký sbor
  • houslový soubor
  • komorní orchestr
  • cimbálová muzika
  • kytarový soubor
  • školní kapela  a další komorní uskupení

Partneři a podporovatelé školy

Videa

Videa z prostředí naší školy - autoři ZUŠ Otrokovice a Městská televize Otrokovice

Promenáda z Kartinek Musorgského

Aranže pro 6 fléten napsal, sám zahrál i nahrál ve studiu Martin Lapčík, žák ze třídy p. uč. B. Sojákové.